Symptom

Tennisarmbåge, lateral epikondyalgi, ger typiska symptom i form av smärta längs med underarmens ovansida samt vid armbågens yttre spets och ibland något upp längs baksidan på överarmen. Smärtan uppstår när man under belastning sträcker fingrarna och armbågen under motstånd. Kraftlöshet kan även upplevas då man t.ex ska lyfta ett mjölkpaket eller ta en tallrik från skåpet och det kan ibland vara svårt att räta ut armbågen helt på grund av smärtan.

Musklerna på underarmens ovansida har till funktion att sträcka på fingrar och handled, exvis när man spelar tennis (backhand), klipper häck med häcksax, stakar vid klassisk stil skidor, överdrivet arbete vid datorn (hantering av datormus, icke att förknippa med syndromet musarm), eller när man vrider om en trög nyckel.

Debuten vid tennisarmbåge är oftast inte akut, utan det kommer oftast smygande i takt med att belastningen på vävnaden ökar. Stelhet i fingersträckarmuskulaturen på underarmens översida brukar vara den första signalen. Akut debut med ihållande belastningssmärta vid armbågens ytterspets kan tyda på ruptur i senvävnaden.

Vi finns på Napralogica, Upplandsgatan 61, T-bana Odenplan i Stockholm samt i Läkarhuset, Kungsgatan 43 i Uppsala

Varmt välkommen att boka din behandling av tennisarmbåge hos oss.

Boka tid för behandling av tennisarmbåge här

Vi är medlemmar i Svenska Naprapatförbundet, Svensk Förening För Fysisk Aktivitet och Idrottsmedicin samt legitimerade av Socialstyrelsen.
SNF-SFFAI-tennisarmbåge

<< till förstasidan om tennisarmbåge